Options

As you make your Joomla! site you will control the details of the display using options also referred to as parameters. Options control everything from whether the author's name is displayed to who can view what to the number of items shown on a list.

Default options for each component are changed using the Options button on the component toolbar.

Options can also be set on an individual item, such as an article or contact and in menu links.

If you are happy with how your site looks, it is fine to leave all of the options set to the defaults that were created when your site was installed. As you become more experienced with Joomla you will use options more.

BTC Übungen

BTC  Übungen der Lernseiten

Your installation includes sample data, designed to show you some of the options you have for building your website. In addition to information about Joomla! there are two sample "sites within a site" designed to help you get started with building your own site.

The first site is a simple site about Australian Parks. It shows how you can quickly and easily build a personal site with just the building blocks that are part of Joomla. It includes a personal blog, weblinks, and a very simple image gallery.

The second site is slightly more complex and represents what you might do if you are building a site for a small business, in this case a Fruit Shop.

In building either style site, or something completely different, you will probably want to add extensions and either create or purchase your own template. Many Joomla users start by modifying the templates that come with the core distribution so that they include special images and other design elements that relate to their site's focus.

L IGS Portal. Die Lernseiten der IGS Betzdorf Kirchen

Herzlich Willkommen auf dem L IGS Portal der IGS Betzdorf Kirchen. Das L IGS Portal beinhaltet Lern- und Info-Material, das begleitend zum Unterricht gedacht ist.

Das LiGS Portal ist die Lernplattform der IGS-Betzdorf-Kirchen. Hier kann in erster Linie geübt und nachbereitet werden. Themen/Aufgaben, die man noch nicht ganz verstanden hat oder Aufgaben, die noch nicht so sicher beherrscht werden, können hier ohne Zeitstress und an vielen verschiedenen Beispielen nachbereitet und geübt werden. Zahlreiche Links zu bekannten und erprobten Lernplattformen findet ihr in den Übungen oder in gesonderten Links.

Darüber hinaus findet ihr hier wichtige Tips für die Anfertigung von Haus- oder Facharbeiten sowie Informationen zu Wahlpflichtfächern und der Berufsorientierung. Einige Bereiche des L-IGS sind nur nach einer Registrierung benutzbar, die ist aber selbstverständlich kostenlos. Auch wenn ihr Beiträge zu einzelnen Bereichen einreichen wollt, könnt ihr das nur als registierter Benutzer machen.

L-IGS für unterwegs